Scroll below

Samenwerkingsovereenkomst

Voor een goede samenwerking maak ik graag een aantal afspraken met jou. Op deze manier weten we wat we van elkaar kunnen verwachten en kunnen misverstanden worden vermeden.

Duur en kostprijs van een sessie

Voor ieder gesprek wordt een uur de tijd ingepland. Elke sessie begint stipt op het afgesproken tijdstip. Na 50 minuten ronden we af en wordt een nieuwe afspraak ingepland. Indien het gesprek met vertraging aanvangt (owv te laat komen), wordt er als toch na 50 minuten afgerond.
Sommige mutualiteiten en ziekteverzekeraars vergoeden een deel van de kostprijs. Tijdens de eerste sessie bekijken we samen wat er voor u van toepassing kan zijn.

De betaling gebeurt voor aanvang van de sessie, dit kan door middel van instant bankoverschrijving  of cash. Het tarief voor een sessie dit is 65 euro(1 persoon) of 75 euro (2 personen).

Afspraken verzetten of annuleren

Bij het verzetten of annuleren van een afspraak dient tijdig contact te worden opgenomen, dwz 24u op voorhand. Indien hier niet wordt aan voldaan, wordt de sessie alsnog aangerekend (tenzij een bewijs van ziekte of overmacht).
De reden hiervoor is dat deze tijd exclusief voor u gereserveerd wordt en er ook tijd wordt geïnvesteerd in het voorbereiden van de sessie. Zowel cliënt als therapeut zijn verantwoordelijk voor de geplande sessie en eventuele misverstanden rond afgesproken dag/uur/plaats. Aangezien vergeten menselijk is kan eenmalig een ‘joker’ worden ingezet. Nadien wordt elke gemiste sessie aangerekend.

Beroepsgeheim + overleg met derden

Een psycholoog is verbonden aan het beroepsgeheim. Dit betekent dat al de gegevens vertrouwelijk behandeld worden. Indien er sprake blijkt te zijn van (suicide)gevaar wordt uit veiligheid het beroepsgeheim doorbroken en de huisarts/familie op de hoogte gesteld. Mogelijks kan contact genomen worden met de huisarts bij de start en de afsluiting van de begeleiding. Indien nodig kan ook contact genomen worden met overige (voorgaande) hulpverleners,…              

Bereikbaarheid

Voor het maken van een afspraak ben ik steeds telefonisch bereikbaar, via (standaard) berichten en via mail. Via de online agenda kan u ook steeds zelf een afspraak maken.

Een afspraak maken via Social Media zou ik niet aanraden, gezien de kwantiteit van de berichten kan een respons langer duren.

Verslaggeving

Het maken van verslagen is niet standaard voorzien. Indien u een therapeutisch verslag wenst, dient dit 3 weken op voorhand aangevraagd te worden. Omwille van de tijd die hierin wordt geïnvesteerd, kan het verslag voorzien worden aan het tarief van 55 euro (A4 formaat).